Descarrega el cartell i el pamflet

Llibertat presos polítics!

A Catalunya vivim moments excepcionals. Es compleix un any de l’1 d’Octubre, quan més de 2 milions de joves i treballadors vam acudir massivament a les urnes per exercir el nostre dret democràtic a decidir sobre el nostre futur. Va ser una jornada històrica en la qual ens vam autoorganitzar per a votar, i vam votar tot i la repressió més salvatge de la dreta i l’aparell de l’Estat, que van posar tota la seva maquinària a funcionar. Les detencions, registres d’impremtes i els més de 22.000 policies enviats per a impedir per la força el nostre exercici democràtic no van aconseguir aturar-nos.

La demostració de democràcia que vam realitzar aquell dia i en la Vaga General del 3 d’Octubre va ser impressionant. Des de llavors, el jovent i el poble hem patit una escalada repressiva franquista de l’Estat encara major, incloent l’aplicació del 155 per part del govern del PP amb el suport del PSOE i Cs. En menys d’un any l’eliminació de drets democràtics abasta des de la violència salvatge contra la població i la suspensió de l’autonomia catalana fins l’exili i la presó.

La mobilització popular de masses a Catalunya, igual que el moviment feminista i la lluita dels pensionistes, va fer caure al govern corrupte de M. Rajoy, però el nou govern del PSOE segueix sense respectar el dret a decidir, els presos polítics són a les presons i els exiliats lluny de casa seva. Tot i que Pedro Sánchez ha aixecat formalment el 155, la repressió continua i fins i tot ha amenaçat novament amb la seva aplicació si el jovent i el poble de Catalunya no es rendeix i persisteix en la defensa dels drets democràtics.

A més, la continuació d’aquesta política per part del govern del PSOE alimenta l’ofensiva espanyolista d’una minoria contra l’escola catalana i el model d’immersió lingüística, criminalitzant als nostres professors, i provoca el bloqueig administratiu que s’usa com a excusa per a no aplicar les reivindicacions per una educació pública i de qualitat del moviment estudiantil i la Marea Groga. Els i les estudiants som molt conscients que la lluita pel dret a decidir i contra la repressió és la lluita de tots aquells i aquelles que lluitem per a transformar la nostra realitat, per a fer efectiva una república dels treballadors i el jovent lliure de retallades, de desnonaments, de precarietat, on tots i totes puguem tenir una vida digna.

Així, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els companys i companyes d’instituts i universitats de Catalunya a tornar a prendre els carrers aquest 1 d’Octubre, buidant les aules en una gran vaga general estudiantil i assistint a les manifestacions que hi tindran lloc. Fem una crida a sumar forces amb els col·lectius i organitzacions estudiantils com Universitat per la República, que han fet una crida a la vaga per aquest dia, i a tots els companys i companyes de l’ANC, Òmnium, CDRs i les organitzacions sindicals i d’esquerres compromeses amb el dret a decidir a participar activament en la convocatòria i les manifestacions per a deixar clar que si amb la lluita i l’organització vam exercir el nostre legítim dret a l’autodeterminació, un any després seguim lluitant encara amb més força, fins que tornem a guanyar i aconseguim la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió contra el jovent i el poble de Catalunya.

Organitza la vaga de l’1-O!

Els carrers seran sempre nostres!

Participa en l’Assemblea de Barcelona del proper Dimecres a les 18h!

Lloc: Casal Marxista – Carrer Reina Amàlia nº 6 (metro Paral·lel o Sant Antoni)

Si no pots assistir però estàs interessat/da en impulsar la convocatòria posa’t en contacte amb nosaltres a través del 629 467 550

1-O: Huelga General Estudiantil – ¡Por la República de los trabajadores y la juventud! ¡Basta de represión franquista! ¡Libertad presos políticos!

En Catalunya vivimos momentos excepcionales. Se cumple un año del 1 de Octubre, cuando más de dos millones de jóvenes y trabajadores acudimos masivamente a las urnas para ejercer nuestro derecho democrático a decidir sobre nuestro futuro. Fue una jornada histórica en la que nos autoorganizamos para votar, y votamos a pesar de la represión más salvaje de la derecha y el aparato del Estado, que pusieron toda su maquinaria a funcionar. Las detenciones, registros de imprentas y los más de 22.000 policías enviados para impedir por la fuerza nuestro ejercicio democrático no consiguieron pararnos. La demostración que realizamos ese día y en la Huelga General del 3 de Octubre fue impresionante. Desde entonces, la juventud y el pueblo hemos sufrido una escalada represiva franquista del Estado aún mayor, incluyendo la aplicación del 155 por parte del gobierno del PP con el apoyo del PSOE y Cs. En menos de un año la eliminación de derechos democráticos abarca desde la violencia salvaje contra la población y la suspensión de la autonomía catalana hasta el exilio y la prisión.

La movilización popular de masas en Catalunya, igual que el movimiento feminista y la lucha de los pensionistas, hizo caer el Gobierno corrupto de M. Rajoy, pero el nuevo Gobierno del PSOE sigue sin respetar el derecho a decidir, los presos políticos siguen en la cárcel y los exiliados lejos de sus casas. Aunque Pedro Sánchez ha levantado formalmente el 155, la represión continúa e incluso ha amenazado con aplicarlo de nuevo si la juventud y el pueblo de Catalunya no se rinde y persiste en la defensa de los derechos democráticos.

Además, la continuidad de esta política por parte del Gobierno del PSOE alimenta la ofensiva españolista de una minoría contra la escuela catalana y el modelo de inmersión lingüística, criminalizando a nuestros profesores, y provoca el bloqueo administrativo que se utiliza como excusa para no aplicar las reivindicaciones del movimiento estudiantil y la Marea Groga. Los y las estudiantes somos muy conscientes de que la lucha por el derecho a decidir y contra la represión es la lucha de todos aquellos y aquellas que luchamos por transformar nuestra realidad, por hacer efectiva una república de los trabajadores y la juventud libre de recortes, de desahucios, de precariedad, donde todas y todos podamos tener una vida digna.

Por eso desde el Sindicato de Estudiantes llamamos a todos nuestros compañeros y compañeras de los institutos y universidades de Catalunya a volver a tomar las calles el 1 de Octubre, vaciando las aulas en una gran huelga general estudiantil y a acudir a las manifestaciones. También llamamos a sumar fuerzas con los colectivos y organizaciones estudiantiles como Universitat per la República, que han llamado a la huelga para este día y a todos los compañeros y compañeras de ANC, Òmnium, CDRs y las organizaciones sindicales y de la izquierda comprometidas con el derecho a decidir a participar activamente en la convocatoria y las manifestaciones para dejar claro que si con la lucha y la organización ejercimos nuestro legítimo derecho a la autodeterminación, un año después seguimos luchando aún con más fuerza, hasta que consigamos la libertad de los presos políticos, el regreso de los exiliados y el fin de la represión a la juventud y el pueblo de Catalunya.

¡Organiza la huelga del 1-O!

Els carrers seran sempre nostres!

Participa en la asamblea de Barcelona del próximo miércoles a las 18h en el Casal Marxista (c/Reina Amàlia nº 6, metro Paral·lel o Sant Antoni)

Si no puedes asistir pero estás interesado/a en impulsar la convocatoria ponte en contacto con nosotros en el 629 467 550

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas