Hoy 15 de mayo a las 12h ha arrancado desde la Plaça Universitat una potentísima manifestación para conmemorar el 76 aniversario de la Nakba, seguir mostrando nuestra solidaridad con el pueblo palestino y exigir que se escuchen las demandas de la comunidad estudiantil contra el genocidio sionista.

El día ha comenzado con diferentes piquetes informativos, con columnas de estudiantes en huelga avanzando hacia el centro de Barcelona, pancartas colgadas a las puertas de la UB Central, Raval y Mundet, UAB, UPC de Castelldefels... y también algunas acciones reivindicativas en los centros de estudio de secundaria, con lecturas de manifiestos y concentraciones en los patios.

Horas antes, los compañeros y compañeras de Prou Complicitat han realizado una acción sorpresa ante la oficina de ACCIÓ, para pedir que el Govern rompa relaciones con Israel y deje de perseguir al movimiento solidario con Palestina. La respuesta de la Generalitat ha sido enviar a los Mossos y golpear a las personas que pacíficamente organizaban una performance y una ocupación simbólica del hall. ¡Vergüenza!

Mientras, la manifestación iba recorriendo las calles de Barcelona hasta llegar a la Subdelegación del Gobierno. Hemos sido más de 1.000 estudiantes de Universidad, acompañados también por profesoras y profesores, trabajadores árabes, sindicatos combativos y plataformas palestinas como Samidoun y compañeras que impulsan Boicot ICL –la multinacional israelí que explota nuestras minas y contamina nuestros ríos a la vez que colabora con la ocupación militar sionista–. La solidaridad que estamos recibiendo es espectacular y especialmente queremos agradecer a los y las pensionistas que no sólo han salido a las calles con nosotros hoy, sino que han llenado la acampada también con sus chalecos naranjas.

Durante horas hemos cantado consignas hasta dejarnos la voz. El Sindicat d’Estudiants y Esquerra Revolucionària hemos organizado un gran bloque donde nuestra voz, en català, castellano y en árabe, se ha escuchado con fuerza: Generalitat, prou complicitat!, visca la lluita del poble palestí, Israel assassina, la Uni patrocina, hay que quemar el sistema por racista y colonial... y muchas más.

Este gran día de lucha es el mejor motor para seguir impulsando la solidaridad internacionalista y revolucionaria, para seguir sumando a más jóvenes y trabajadores a las acampadas, asambleas y acciones de protesta, y una demostración de la fuerza que tenemos los jóvenes y la clase trabajadora cuando nos ponemos en marcha. Asimismo es también el mejor preludio para la jornada de lucha que viviremos este fin de semana en todo el Estado, y donde seguro en Catalunya volveremos a ser decenas de miles contra el apartheid sionista y los Gobiernos occidentales imperialistas y su inacción.

Salimos de esta manifestación más convencidos que nunca que ¡Palestina vencerá y será libre!

***

Avui 15 de maig a les 12h ha arrancat des de la Plaça Universitat una potentíssima manifestació per commemorar el 76è aniversari de la Nakba, seguir mostrant la nostra solidaritat amb el poble palestí i exigir que s’escoltin les demandes de la comunitat estudiantil contra el genocidi sionista.

El dia ha començat amb diferents piquets informatius, amb columnes d’estudiants en vaga avançant cap el centre de Barcelona, pancartes penjades a les portes de la UB Central, del Raval i de Mundet, la UAB, la UPC de Castelldefels... i també algunes accions reivindicatives als centres d’estudi de secundària, amb lectures de manifest i concentracions als patis.

Hores abans, els companys i companyes de Prou Complicitat realitzat una acció sorpresa davant l’oficina d’ACCIÓ, per demanar que el Govern trenqui relacions amb Israel i deixi de perseguir al moviment solidari amb Palestina. La resposta de la Generalitat ha estat enviar els Mossos i colpejar les persones que pacíficament organitzaven una performance i una ocupació simbòlica del hall. Vergonya!

Mentrestant, la manifestació anava recorrent els carrers de Barcelona. Som més de 1.000 estudiants de la Universitat, acompanyats també per professores i professors, treballadors àrabs, sindicats combatius i plataformes palestines com Samidoun i companyes que impulsen Boicot ICL –la multinacional israeliana que explota les nostres mines i contamina els nostres rius alhora que col·labora amb l’ocupació militar sionista–. La solidaritat que estem rebent és espectacular i especialment volem agrair als i les pensionistes que no només han sortit als carrers amb nosaltres avui, sinó que han omplert l’acampada també amb les seves armilles taronges.

Durant hores hem cantat consignes fins deixar-nos la veu. El Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària hem organitzat un gran bloc on la nostra veu, tant en català, castellà i en àrab, s’ha escoltat amb força: Generalitat, prou complicitat!visca la lluita del poble palestíIsrael assassina, la Uni patrocina, hay que quemar el sistema por racista y colonial... i moltes més.

Aquest gran dia de lluita és el millor motor per seguir impulsant la solidaritat internacionalista i revolucionària, per seguir sumant més joves i treballadors a les acampades, assemblees i accions de protesta, i una demostració de la força que tenim el jovent i la classe treballadora quan ens posem en marxa. Així mateix també es el millor preludi per la jornada de lluita que viurem aquest cap de setmana a tot l’Estat, i on segur a Catalunya tornarem a ser desenes de milers contra l’apartheid sionista i els Governs occidentals imperialistes i la seva inacció.

Sortim d’aquesta manifestació més convençuts que mai que Palestina vencerà i serà lliure!

banneringles

banneringles

banner

banner

banner

banneringles

banneringles

bannersindicalistas

bannersindicalistas